بازرگانی

سفارشات و كنترل موجودي (تداركات)

کنترل موجودی و سفارشات كالا بخش مهمی از چرخه کالاست. كنترل مستمر و بموقع موجودي اقلام ، تامین و تدارکات بموقع کالا ، تفكر اقتصادي در حفظ و نگهداری مقادیر ، هزینه‌های انبارداری، هزینه‌های سفارشاتی و جنبه‌های اقتصادی خریدهای عمده ، متوسط و جزئی ، مقدار سرمایه در جریان از مهمترين مواردي هستند كه در برنامه‌ریزیهای سفارشات و کنترل موجودی قرار گرفته‌اند.

پشتيباني مطلوب از خط توليد و تامين قطعات مورد نياز مجتمع با اعتقاد راسخ به خودكفايي داخلي و كاهش وابستگي به خارج از محورهاي اصلي فعاليتهاي اين واحد ميباشد كه در اين راستا اقدامات مورد نياز در خصوص انتقال اطلاعات فني و فن‏آوری ساخت کالاها ، به توليدكنندگان داخلي ، انجام ميشود.

از مهمترین وظایف و مسئولیتهای اين واحد؛ تامین لوازم، مواد و قطعات یدکی مورد نیاز مجتمع برای توسعه فعالیتهای توليدي میباشد. اين مهم با رعایت کلیه مقررات، دستورالعملها، استانداردها و صرفه اقتصادی در زمان مناسب خریداری و در اختیار واحدهاي متقاضي ذیربط قرار مي‌گیرند. رويكرد جلوگيري از انباشتگي و عدم تامين به موقع كالا (با كنترل دقيق اجناس مازاد ، راکد ، کم‌مصرف و فصلی بطوری که ضمن جلوگیری از نبود کالا در مواقع ضروری از رکود سرمایه و هزینه‌های بی‌رویه نگهداری کالا نیز پیشگیری میکند) ، دستيابي به اطلاعات تصميم‌ساز بر مبناي تجارب خريد قبلي ، تعيين و بررسي آخرين اطلاعات خريدهاي صورت گرفته ، از اصلي‌ترين نيازهاي واحدهاي مرتبط با خريد ميباشد.

با توجه به محدوديتها و تحريمهاي اعمال شده ، تامين كالاهاي مورد نياز مجتمع و جلوگيري از اختلال در توليد؛ شناسايي/ارزيابي/رتبه‌بندي در خصوص سازندگان و تامين‌كنندگان از اهميت ويژه‌اي برخودار است كه اين مهم با جديت دنبال ميشود.

اجراي سياست‌هاي مجتمع در خصوص خريد كالا يا خدمات با نازلترين قيمت، بالاترين كيفيت و كوتاهترين زمان ممكن و پاسخگويي به‌موقع به واحدهاي متقاضي، دسته‌بندي درخواست‌هاي خريد بر مبناي شاخص‌هاي مختلف و اطلاع از آخرين وضعيت آنها، توسط اين واحد انجام ميشود. از مهمترين مواردی که در فرایند خريد خارجی با آن مواجه هستيم، آگاهي از وضعيت سفارشات و تحويل به موقع كالا ، برآورد دقيق بودجه خريد و تغييرات آن با توجه به نرخ متغير ارز، وضعيت نقدينگي ، ترخيص به موقع كالا و جلوگيري از جريمه‌هاي تاخير و خسارتهاي عدم تامين به موقع كالا و … است.

عمليات انبارها

اداره عمليات انبارهاي مجتمع پتروشيمي خراسان از چندين انبار تشكيل شده است كه نگهداري كليه اقلام مورد نياز مجتمع كه مصرف مستمر دارد را به عهده دارد. اين اقلام شامل قطعات يدكي ، تجهيزات كارخانه ، مواد شيميايي ، كاتاليستها ، روغنها و بسياري از اقلام كه مصارف مختلفي دارند ميباشند. اين اقلام براساس روشها و اصول صحيح انبارداري در محلهاي تعيين شده چيدمان ميشوند.

كليه دستورالعملها و فعاليتها انبارداري مطابق استانداردهاي بين‌المللي كه گواهينامه‌هاي آن نيز اخذ شده است انجام شده ميشود و درخصوص بحث زيست محيطي نيز از استانداردهاي مدون(ISO 14001) تبعيت ميگردد.

درتمامي فعاليتهايي كه صورت ميگيرد رعايت نكات ايمني و سلامت كاركنان حايز اهميت است كه دراين راستاOHSAS 18001 مد نظرميباشد. يكي از اهداف كلان شركت ، اعمال مديريت ضايعات است كه به عهده انبار ميباشد، لذا براي اقلام ضايعاتي و همچنين كالاهايي كه مصرف ندارند پس از طي مراحل قانوني ، به مزايده گذاشته ميشوند.

اين اداره نظارت در بارگيري و تخليه كود اوره و كريستال ملامين صادراتي در بندرعباس را نيز به عهده دارد.

فروش

با توجه به اينكه انجام كليه مراحل فروش داخل محصولات توليدي شركت پتروشيمي خراسان راسا توسط واحد فروش و بازاريابي اين شركت انجام مي گيرد.

انواع فروش:

فروش نقدي ، فروش اعتباري ، فروش سلف

عرضه محصولات از طريق بورس و بطور مستقيم انجام مي گيرد.

بورس : كليه محصولات در روز هاي سه شنبه و چهارشنبه هر هفته در بورس توسط كارگزاران فروشنده ( باهنر و ارديبهشت ايرانيان ) عرضه مي گردد.

طبقه‌بندي و استانداردكالا

طبقه‌بندي كالا:

طبقه بندي نمودن كالاهاي هرصنعتي عبارتست از تهيه مجموعه اي از مشخصات دقيق و كامل كالاها ، لوازم مصرفي و قطعات يدكي آن صنعت كه در اين روش مشخصات كالاها به صورت اعداد ويا حروف ويا تركيبي از آنها نشان داده ميشود.

شركت ملي نفت ايران براي دستيابي به اين مهم ، قراردادي با شركت” SHELL” هلند انعقاد نمود كه در آن طبقه بندي كالا بصورت”MATERIAL AND EQUIPMENT STANDARD AND CODE ” مي باشد كه به اختصار با آن” M.E.S.C ” گفته ميشود.

تعريفM.E.S.C

M.E.S.C : يك روش تخصيص شماره ( 10 رقم ) به كالاهاوقطعات يدكي و دستگاههاي مورداستفاده صنعت نفت است.

تعريف استاندارد:

استاندارد ، حداقل امكانات لازم ازديدگاه ايده ، طراحي ، روشهاي ساخت ، مواد مصرفي ، كنترل كيفيت و مديريت مي باشد.

تعداد اقلام تحت كنترل اين اداره عبارتند از: ادمين 01 مشتمل بر حدود 36500 قلم ( قطعات يدكي با مصرف مستمر) ادمين 25 مشتمل بر حدود 14150 قلم (‌كالاي مازاد برنياز ،بدون كدMESC) ادمين 26 مشتمل بر حدود 270 قلم (‌كالاي مازاد برنياز ، داراي كدMESC )

شماره تماسهاي اداره بازرگانی