خوداتکايی
واحد خوداتکايي پتروشيمي خراسان ساخت و تامين حداكثري قطعات وتجهيزات موردنياز وتوانمندسازي تخصصهاي بومي وداخلي و کاهش وابستگي وشكست تحريمها وايجاد درآمدزايي و بعنوان واحدي مستقل در راستاي اهداف چشم انداز 20 ساله كشورو همسوبا استراتژيهاي كلي پتروشيمي خراسان درجهت دستيابي به توسعهاي پايدار خوداتکايي- نوآوري وعدم وابستگي درعرصه صنعت جهت تحقق اهداف ذيل تشكيل شده است:
كاهش خريدهاي خارج و انحصاري با افزايش ساخت قطعات بوسيله شناسايي سازندگان و تامينكنندگان داخلي و استفاده حداكثري از توانمندي شركتهاي داخلي و كارگاه مركزي پتروشيمي خراسان
كاهش هزينه و قيمت تمامشده قطعات با اصلاح ساختار – روشهاي ساخت و برونسپاري با توجه به اصل هزينه – فايده
اصلاح ساختار گزارشدهي جهت ايجاد گزارشهاي مستند مالي از ميزان صرفه جوييهاي انجام شده
ساماندهي بازديدها از مراكز صنعتي وتوليدي وشركت در سمينارها و نمايشگاههاي تخصصي با هدف توسعه فعاليتها با محوريت واحد خوداتکايي
ايجاد وتوسعه همكاري با مراكزتحقيقاتي – پاركهاي علمي و فنآوري – جهاد دانشگاهي و ادارات صنايع
ايجاد انگيزه و بهرهگيري از تفكر خلاق و انديشمند پرسنل متخصص پتروشيمي خراسان درجهت نيل به اهداف خوداتکايي
مشاركت فعال در تامين و ساخت قطعات و تجهيزات پروژههاي توسعهاي شركت وRevamp واحدهاي موجود
توسعه فعاليتهاي واحد خوداتکايي از قطعهسازي به ساير تخصصها و احتياجات موردنياز در سطح مجتمع مانند تامين موادشيميايي و كاتاليستها با بهرهگيري از توانمندي شركتهاي داخلي
تبديل واحد خوداتکايي به واحدي درآمدزا با اخذ كار از صنايع ديگر و سايرمجتمعهاي پتروشيمي
خوداتکايي، پویا ، مقاوم در برابر تحریمها
با نصب العین قرار دادن منویات رهبری معظم انقلاب اسلامی در جهت مقابله با تحریمهای غرب و مستحکم سازی پایه های اقتصاد مقاومتی، برنامه های راهبردی موثری را تعریف و همسو با این برنامهها موفقیتهای شایانی را به دست آورده است.
اتکا به توانمندی منابع داخلی بمنظور تامین قطعات مورد نیاز
مسدود کردن مسیر تامین قطعات مورد نیاز صنایع ، به ویژه صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی از نخستین اقداماتی بود که نظام سلطه برای صنایع ما ایجاد نمود. اقدامی خصمانه که به زعم آن ها می توانست صنایع کشور را زمینگیر کند. شرکت پتروشیمی خراسان در جهت مقابله با این اقدام، بهرمندی از امکانات داخلی کشور را در دستور کار قرار داد. برنامه های این شرکت حول موضوع اخیر در دو وجه متفاوت طراحی شده است.
استفاده از توان و تخصص پرسنل شرکت در کمیته خودکفایی
کمیته خوداتکایی شرکت پتروشیمی خراسان که اکنون به مجموعهای توانمند تبدیل شده است؛ گامهای بلندی در زمینه ساخت قطعات و بومی سازی صنعت برداشته است.ساخت قطعات استراتژیکی همچون؛ ساخت مشعل برنرکمکی AUX.BOILER واحد آمونیاک، ایندیوسرپمپ های Sundyne ، ایمپلر و روتور کمپرسور هوا، مخازن اکتیوکربن و میکس بد، استریپر جداسازی آمونیاک از پساب صنعتی، ساخت بدنه پمپ p-5101 ، ساخت مبدل های حرارتی3117 ـ 3107ـ 3125ـ 3103 ، استریپر آمونیاک ، ساخت مخازن اکتیو کربن به همراه ثبت 9 مورد اختراع در مراجع داخل و خارج از کشور و ساخت قریب 180 هزار قطعه از جمله این اقدامات هستند.
شایان ذکر است که در کنار اقدامات انجام شده از سوی کمیته خودکفایی شرکت، نمونه قطعات و اقدامات این کمیته در نمایشگاه های علم و عمل، توانمندی های منطقه ای و نمایشگاه هفته دفاع مقدس در روزهای اخیر بازتاب چشمگیری داشته است.
استفاده از منابع داخلی کشور
وجه دوم اقدامات شرکت در امر مقابله با تحریم ها، به ویژه در حوزه قطعات مورد نیاز کارخانه، تامین این قطعات از منابع داخلی است. شناسایی منابع توانمند داخلی در ساخت قطعات و بهره گیری از توان و تخصص افراد حقیقی و حقوقی داخل کشور از برنامه های راهبردی شرکت در حوزه تامین قطعات بوده است. خوشبختانه عملیاتی شدن این تصمیم تاثیر شایان توجهی برای شرکت در بر داشته است. تامین قریب 700 قطعه از قطعات مورد نیاز شرکت رهاورد این تصمیم می باشد.
بر اساس اعلام بررسی منابع شرکت در واحد تدارکات، با رهگیری این تصمیمات؛ 306 مورد از قطعات مورد نیاز در حوزه قطعات مکانیکال سیل، 264 مورد از قطعات مورد نیاز در حوزه قطعات لاستیک و بلادر و 160 مورد از قطعات مورد نیاز پمپ ها و کمپرسر ها از ناحیه شرکت ها و کارگاه های داخل شرکت تامین شده است.